KVC OOSTMALLE SPORT
Er zijn momenteel 15 bezoekers online!
Totaal aantal bezoekers: 1789570

WEDSTRIJDINFORMATIE << Terug


KVC Oostmalle Sport    FC Punt-Larum   
2 3
Zaterdag 3 november 2018 - 13.00u

MAAK UW KEUZE


    

VERSLAG

Op zaterdag 3 november rond kwart voor twaalf wandelden de Oostmalse aakes de kantine van het Warandeparkstadion in. Twee uurtjes vroeger dan normaal, dus hadden onze helden het zekere voor het onzekere genomen door de avond voordien thuis te blijven en plat water te drinken. Niemand was dan ook vol op zijn aangezicht gevallen en dat was maar goed ook, want na de schamele nul op zes moest er maar weer eens gewonnen worden. De tegenstander deze week kwam uit een dorp met de naam Larum. Daar werden twee voetbalclubs opgericht na een bitse ruzie over met welk leesteken de beste clubnaam kon worden gevormd. Vraagteken-Larum werd ondertussen opgedoekt vanwege financiële perikelen, maar Punt-Larum was springlevend en stuurde zijn A-reserven naar Oostmalle om er onze jongens te bekampen.
 
Larum was duidelijk niet voor een punt gekomen en trok meteen vol ten aanval. Onze aakes werden bij de keel gegrepen. Het middenveld werd overspoeld door de tegenstander, de verdediging stond te kleurenwiezen en de voorlinie was even onbereikbaar als een gsm in vliegtuigmodus. Niet verwonderlijk dus dat het meeste gevaar van de bezoekers kwam. Eerst moest Wolfje – businessman Brokkie was schimmige deals aan het sluiten in een of ander emiraat – een schot van dichtbij uit doel ranselen, wat later werd er voorlangs getrapt. Na een kwartier ballen kon Larum scoren. Een bal werd achteruit gespeeld richting niemandsland, een Larumse aanvaller pikte diezelfde bal op en snelde voorbij een uitglijdend aake. Voor doel twijfelde hij niet: 0-1. Punt-Larum ging gewoon verder op hetzelfde elan en de onmacht van onze aakes was schrijnend. Een tactische wijziging later zat er enige verbetering in het Oostmalse voetbalspel. Af en toe braken onze jongens door de afweer van de tegenstand, maar even af en toe werd die doorbraak afgefloten wegens buitenspel. Het geknarsetand uit de Oostmalse dug-out begon net oorverdovend te klinken toen het overstemd werd door het fluitje van de scheids. Vrije trap voor groen-wit op een goeie twintig meter van het doel. Specialist Saan krulde de gelijkmaker heerlijk over de muur tegen de netten. Er zijn nog zekerheden in het leven. Met een hoognodige opsteker gingen onze manschappen de rust in.
 
Vol moed begonnen onze aakes aan de laatste helft van de wedstrijd. Helaas ging een te enthousiast duel van ondergetekende na nog geen vijf minuten gepaard met een onvrijwillige handsbal. De Larumse vrijetrapverantwoordelijke had Saan nauwkeurig bestudeerd en besloten dat een vrije trap het meest optimale resultaat oplevert indien hij binnen wordt getrapt. Geen foute gedachtegang, zo bleek uit de 1-2. Een klein mentaal opdoffertje voor onze A-reserven waar ze niet meteen van leken te herstellen. Punt-Larum bleef baas. Er werd over en op de deklat geschoten. Dat was het signaal voor onze jongens om eindelijk wakker te schieten. Met nog twintig minuten op de klok begonnen de aakes nadrukkelijker aan de Larumse doelpoort te rammelen. Eerst kon de bezoekende keeper nog redding brengen op een schot van Ijen, daarna werd Jan onderuit gehaald in de penaltyzone. De arbiter, bioloog van opleiding, had jammer genoeg net op dat moment een uiterst zeldzame grassoort gezien in zijn ooghoek en was bezig deze zorgvuldig van dichterbij te ontleden. Bij nader inzien betrof het niets anders dan een doordeweeks West-Europees gazongras. Kort na dit hilarische misverstand scheen de herfstzon dan weer recht door diezelfde scheids’ modieuze brilletje toen een Larumse verdediger de bal met de hand beroerde. Oostmalle protesteerde, maar toen het zag dat dit niets uithaalde, voerde het stelselmatig de druk op. Tien minuten voor tijd bleef de bal hangen na een groen-witte hoekschop. BVD twijfelde niet, legde de bal met een sierlijke sleepbeweging klaar voor z’n eigen rechter en schoot hard kruiselings binnen. Oostmalle leek op het laatste moment een gelijkspel uit de wacht te slepen en zo een blamage af te wenden. Het enige dat nog diende te gebeuren was een laatste corner tegen zonder kleerscheuren doorkomen. De bal werd eerst weggewerkt en kwam daarna opnieuw voor doel. ‘Even wegknallen,’ dacht onze schalkse rechtsback, en hij voegde de daad bij het woord. Helaas, er stond nog een tegenstander tussen hemzelf en de bal. De twee werden zonder pardon richting park gelanceerd. De bal ging deze keer wél op de stip en verdween naast Wolfje in doel. Een stuk of vier tegenstanders waren ondanks voorafgaande waarschuwingen van de arbiter de zestienmeter in gerend nog vóór de penalty was getrapt. Toen twee Oostmalse anciens daarop woedend verhaal gingen halen bij de man met de fluit werden ze wandelen gestuurd. ‘De strafschop moet enkel opnieuw genomen worden als hij wordt gemist’, luidde de glasheldere uitleg die ze kregen. Het volstaat met andere woorden om vrolijk vroegtijdig het strafschopgebied in te lopen net zolang tot je ploegmaat heeft gescoord. Feilloze redenering, ondoordringbare logica. We onthouden het voor de volgende keer. 2-3 was de eindstand, 0 op 9 het gevolg.
 
Oostmalle speelde zijn belabberdste wedstrijd van het seizoen en werd daarvoor genadeloos afgestraft door Punt-Larum. Toch waren het voornamelijk de late penalty en het zonderlinge fluitgedrag van de scheidsrechter die na de wedstrijd een bittere smaak nalieten. Snel wegspoelen met een tennisbal van barman Jakke Mertens, beentjes insmeren, neuzen in dezelfde richting en volgend weekend Gierle gaan inpakken. Willen we dat afspreken, Guido?
 

   

OVERZICHT ACTIVITEITEN

   

SOCCER ONLINE


   

RANGSCHIKKING EERSTE ELFTAL

1.K. ZANDHOVENSE SK77
2.FC ZWANEVEN63
3.KSK KASTERLEE54
4.VV LAAKDAL53
5.KFC EXC. VORST50
6.FC GIERLE47
7.KFC HERENTHOUT40
8.K. NOORDSTAR VV39
9.KFC LINDA OLEN38
10.K. FC PULLE38
11.KFC MOL38
12.KFC EXC. BOUWEL29
13.FC NETEZONEN29
14.KVC OOSTMALLE SPORT28
15.LIERSE KEMPENZONEN B19
16.BLAUBERG SPORT16